Котаракът и Черният Нарцис

Заглавие: Котаракът и Черният Нарцис

Автор: Ал Торо

Година: 2011

Епизоди: 0

Издател:

Описание:

Черният нарцис е първата книга от поредицата за Котарака, като до момента историята за него е запланувана в шест големи книги-игри и съпътстващи ги разкази-игри. Книгите ще следят неговата основна история, а разказите – най-често отделни случки или мисии. Главният герой в тези приключения е момче, загубило родителите си като съвсем малко, впоследствие отгледано от своя чичо Гобин, наемен убиец, твърдо решен да превърне племенника си в най-добрия професионалист, бродил по Крея. Момчето се оказва изключително талантливо и още невръстно усвоява на завидно ниво умения които са безценни за професията му и оцеляването на улицата.

По стечение на обстоятелствата, в „Черният Нарцис” Котаракът се оказва замесен в сериозен проблем и е заставен да извърши важно политическо убийство. Как ще подходи към ситуацията, на кого ще се довери и каква част от цялата мистерия ще успее да разкрие – това зависи единствено от вашите решения и съобразителност.

Целта на книгата-игра е да бъде както книга, така и игра. В "Черният Нарцис" авторът търси литературност и сюжет, но и добра интерактивност -  изборите са логични, а фаталните резултати не се дължат на лош късмет или нещо произволно. Читателят може да очаква и морални дилеми, освен логически такива.

Една от силните черти на „Черният нарцис” е, че успява да остави на читателя възможността да развие персонаж на ниво, което малко книги-игри са постигали и дори – имали за цел. Ще видите сами колко различен може да бъде героят във вашите ръце.

Книгата използва система с точки и кодови думи, като не се използват зарове. Целта е максимална достъпност до читателите, които не са запознати с жанра. В следващите книги системата ще се надгражда според ориентацията на читателите.

В книгата ще намерите седемнадесет висококачествени илюстрации, като единствената повтаряща ще е тази след така “любимите” ви епизоди, завършващи с думата „КРАЙ”. Професионалната предпечатна подготовка дава завършен и изпипан вид на книгата и я прави приятна за окото. Висококачествената й изработка ще ви позволи да й се наслаждавате дълго време, без проблемите, с които всички сме свикнали от книгите-игри на миналото – разлепяне, пожълтяване на страниците и т.н..

Освен книгите, които ще следят историята на Котарака, може да очаквате поредици за още няколко персонажа, с техния специфичен характер и професия. В тези истории, съдбите на различните герои ще се преплитат и пътищата им често ще се срещат в съдбовни моменти. Жанрово книгите се класифицират като low-dark fantasy. Казано накратко, в този свят няма да видите пърхащи феички, магьосници, които превръщат враговете си в жаби и епични герои, побеждаващи цели армии. В Крея магията е нещо нормално и част от ежедневието, но тя следва точно определени закони и физиката на Крея. Аналогично има и различни раси (някои добре познати, други по-малко) и всякакви същества и зверове, немъртви и демони, но нещата тук не са идеализирани, не са разделени на добро и зло, на черно и бяло. Ще се сблъскате с много коварство, убийствата ще са кървави, в света съществува подлост, бедност, болести и какво ли още не. И вие ще трябва да се справите с предизвикателствата, пред които този свят ви поставя. Героите ви няма просто да трябва да отидат и да се справят с лошите, те ще трябва първо да решат кои са „лошите” за тях, кои са приятели и кои – врагове.

Приятно четене и наслука! Съдбата на Котарака е във ваши ръце!

За повече информация за книгата-игра и начинът по който можете да се сдобиете с нея посетете сайта.


Все още няма коментари!

Публикувай коментар

  • CAPTCHA Image   Кликнете тук, ако неможете да разпознаете кода.
  • (Моля, въведете текста от картинката по-горе. Големината на буквите не е от значение.)

  • Поддържани икони: :) ;) :D :( ;( :* :P :|
  • Позволени маркери: <a> <i> <b> <em> <u> <s> <strong> <code> <pre> <p>
  • Всички други маркери ще бъдат игнорирани, освен ако са в <pre> (използвайте тези за блокове от кодове)
  • Външните линкове ще имат добавен rel="nofollow" атрибут